Hlavní obsah

V Bangladéši hořela další textilka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dháka
Aktualizováno

Na předměstí bangladéšské metropole Dháky vypukl v pondělí požár v další budově, kde se vyrábí oděvy. Sdělila to místní policie s tím, že nikdo nezemřel. Podobný požár v sobotu si v metropoli vyžádal 112 mrtvých.

Foto: ČTK/AP

Hasiči zasahují v sobotu u hořící bangladéšské továrny.

Článek

"Vidíme lidi na střeše. Požár se zdá velký," uvedli záchranáři, kteří dorazili k postiženému objektu, která patří společnosti Euro-Bangla Garment, kde začalo hořet v deset dopoledne místního času (pět ráno SEČ) . Požár si zatím vyžádal nejméně osm zraněných.

"Požár, který se dnes rozpoutal v prvním patře 12poschoďové budovy, si nevyžádal žádné mrtvé a nyní již je uhašen," řekl agentuře AFP policista Nišarul Árif. "Dělníci vylámali mříže v posledním patře a podařilo se jim dostat se na bezpečné místo v sousední budově," dodal.

V sobotu hořelo v jiné tovární budově, která má osm pater. Oheň si vyžádal nejméně 112 obětí, podle místních médií jich bylo možná až 124. Mnozí lidé se zabili, když v hrůze před běsnícím živlem skákali ze střechy. Zraněných je přes dvě stě.  [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky požáru v továrně v BangladéšiVideo: Reuters

Hořelo v továrně společnosti Tazreen Fashion, která je součástí koncernu Tuba, jenž vyrábí textil a oděvy pro Wal-Mart, Carrefour a Ikeu. Továrny společnosti byly označeny v květnu 2011 ve zprávě Wal-Martu za vysoce rizikové, uvedla televize ABC.

Podle neoficiálních zdrojů zemřelo od roku 2006 v Bangladéši při požárech v textilních provozech nejméně 500 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám