Hlavní obsah

V Afghánistánu zabíjel 14letý hoch s náložemi na těle

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Dvě afghánské provincie zasáhly v pondělí bombové útoky. Zemřelo při nich nejméně 27 lidí. Ve východní provincii Laghmán útočil čtrnáctiletý chlapec, který zabil sedm osob. Dalších dvacet osob zahynulo při dvou atentátech v provincii Zábul

Foto: Reuters

Při útocích zemřelo nejméně 25 lidí. Ilustrační foto

Článek

Hoch, který zaútočil v hlavním městě provincie Metarlamu, měl výbušniny připevněné k tělu. Zabil sedm lidí včetně místního starosty a jeho ochránců. Dalších deset lidí bylo zraněno, mezi nimi i tři ženy. Chlapec přistoupil k autu starosty, když do něj něj nastupoval. V tu chvíli odpálil nálož. K odpovědnosti za útok se přihlásil Tálibán. 

V jižní provincii Zábul zabíjely bomby na dvou místech. Nejprve explodovala pod traktorem s valníkem, na němž jeli lidi, nálož umístěná u silnice. Zemřelo 12 civilistů, většinou ženy a děti.

V téže provincii povstalci z hnutí Tálibán zaútočili na ochranku u stavby. Šest bezpečnostních pracovníků zabili. Při útoku zahynuli také dva civilisté. 

Afghánistán, kde se mezinárodní síly ISAF marně snaží zabránit růstu vlivu tálibů, čekají v srpnu prezidentské volby. V pondělí svou kandidaturu oficiálně oznámila nynější hlava státu Hamíd Karzáí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám