Hlavní obsah

Útok na luxusní hotel v keňském Nairobi

Nairobi
Aktualizováno

V keňském hlavním městě Nairobi zaútočili ozbrojenci z islamistického hnutí Šabáb na luxusní hotel, který se nachází v komplex Dusit, kde jsou také kanceláře a banky. Okolí hotelu je uzavřené, uvedla keňská policie. Média informují o po zuby ozbrojených útočnících.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojenci zaútočili na luxusní hotel v NairobiVideo: AP

 
Článek

Záběry místní televize ukazují hořící auta před hotelem a z místa se ozývají výstřely. Bezpečnostní síly a hasiči jsou na místě. Nad oblastí létají vrtulníky. Z hotelu byli vynášeni zranění. Údaje o obětech a zraněných zatím nejsou k dispozici, napsala DPA.

K činu se přihlásilo militantní islamistické hnutí Šabáb.

Luxusní hotel se nachází nedaleko nákupního centra Westgate, kde při teroristickém útoku vedeném islamisty z hnutí Šabáb v roce 2013 zahynulo nejméně 67 osob. Tehdy radikálové vtrhli do luxusního nákupního centra, házeli granáty a zahájili několikadenní obléhání policejních sil.

Útoky mají v Keni na svědomí radikálové z hnutí Šabáb, kteří tím zemi odplácejí její účast v mezinárodní misi, která s milicemi bojuje v Somálsku. Milice Šabáb usilují v Somálsku o svržení prozápadní vlády a zavedení islámského práva šaría.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám