Hlavní obsah

Útočník v Indii znásilnil a zapálil patnáctiletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Indie vyšetřuje další otřesný případ sexuálního útoku, jehož obětí se stala patnáctiletá dívka z vesnice Tigri nedaleko indické metropole Dillí. Útočník svou oběť nejprve znásilnil na střešní terase domu jejích rodičů a poté ji zbil a zapálil. Dívka teď v nemocnici bojuje o život.

Foto: Novinky

Indický policista. Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál v pondělí a policie už zadržela dvacetiletého muže, který je ze zločinu podezřelý. Podle mluvčího policie Jadrama Singha ho usvědčují mimo jiné popáleniny na rukou.

Vyšetřovatelé už jej obvinili z několika trestných činů, včetně znásilnění, pokusu o vraždu, napadení nezletilé osoby a těžkého ublížení na zdraví.

Oběť sledoval několik měsíců

Dívka byla hospitalizována v kritickém stavu s vážnými popáleninami, dodal Singh. Indické sdělovací prostředky uvádějí, že má popáleniny na 95 procentech těla.

Podle policejní zprávy dceru našli její rodiče v pondělí několik hodin před rozedněním na terase poté, co slyšeli její křik. Dívka později policistům řekla, že ji znásilnil, zbil a poté zapálil muž, který ji sledoval několik měsíců.

Znásilnění je ve druhé nejlidnatější zemi světa stále velkým problémem, a to přes zpřísnění trestů, které bylo schváleno po hrůzném případu, který se odehrál v roce 2012 a vyvolal pobouření indické i mezinárodní veřejnosti. V autobuse tehdy několik mužů brutálně znásilnilo a zbilo studentku, která posléze na zranění zemřela.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám