Hlavní obsah

Turistce ve Francouzské Polynésii ukousl žralok obě ruce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistický ráj Francouzské Polynésie zažil v minulých dnech krvavé drama. Na ostrově Moorea zaútočil žralok dlouhoploutvý na 35letou Francouzku. Ženu těžce zranil na prsou a ukousl jí obě ruce, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Žralok dlouhoploutvý

Článek

Francouzka byla s rodinou na výletě v zátoce Opunohu, kde pozorovali velryby. Ve chvíli, kdy na ni žralok zaútočil, byla ve vodě se zkušeným průvodcem, píše deník Bild.

„Když jsme dorazili k molu hotelu, byla při vědomí, ale v kritickém stavu. Ztratila spoustu krve a levé ňadro měla téměř utržené,“ popsal situaci hasič Jean-Jacques Riveta. Naštěstí byly u hotelu dvě zdravotní sestry, které jí poskytly první pomoc. Žena byla převezena do nemocnice na Tahiti. Útoky žraloka jsou ve Francouzské Polynésii vzácné.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Moorea ve Francouzské Polynésii

Žralok dlouhoploutvý je agresivní a je považován za jednoho z nejnebezpečnějších pro člověka. Žije ve vodách s teplotou mezi 20 až 28 °C a má tendenci se stahovat z oblastí, kde teplota moře klesne níže. Setrvává v horních vrstvách oceánu, v hloubce maximálně 150 metrů, a dává přednost otevřenému moři.

Občas se tito žraloci vyskytnou i u pobřeží na mělčinách s hloubkou okolo 40 metrů, a to zejména v blízkosti oceánských ostrovů, jako je Havaj, nebo v oblastech, kde je kontinentální šelf úzký a hluboký oceán není daleko. Proti většině druhů žraloků nemá pevný denní cyklus, je aktivní ve dne i v noci.

Surfař se nechal vyhodit vlnou, dopadl přímo na žraloka

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám