Hlavní obsah

Trojice mladíků v JAR znásilnila spolužačku a nafilmovala si to

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

V jihoafrickém Johannesburgu zadrželi v pondělí dva mladíky ve věku 14 a 16 let, kteří jsou podezřelí, že se podíleli na skupinovém znásilnění školačky na východě města, kterého se dopustili tři mladíci minulý čtvrtek přímo v areálu školy. Znásilnění si nafilmovali na mobilní telefony.

Foto: Lee Jae-Won, Reuters

Policisté v JAR

Článek

Podle jihoafrického webu Businessday dala trojice dvěma dívkám do pití léky, které se užívají při znásilnění, aby dívky omámily. Pak jednu z nich, patnáctiletou, znásilnili v době školního vyučování v prostorách školy v Auckland Parku.

O zadržení podezřelé dvojice informoval mluvčí policie Lungelo Dlamini. Zadrženi byli na základě výpovědi zneužité dívky a dalších svědectví. Měli by podle něj být brzo obvinění ze znásilnění.

Mluvčí ministerstva školství jihoafrického státu Gauteng, v němž Johannesburg leží, uvedl, že učitelé, kteří viděli nahrávku na mobilním telefonu, se při jejím shlédnutí smáli. Větší starost než o osud oběti projevovali o to, zda se v rozrušení podaří chlapcům složit zkoušky. Proto také tři chlapci nebyli okamžitě zadrženi, i když vedení školy vědělo, o koho jde. Tito učitelé proto budou vyšetřováni, uvedl mluvčí Charles Phalane.

Johannesburg je nejen městem, kde je za rok spácháno nejvíce vražd na světě, ale také jej podobně jako celou JAR trápí vysoký počet znásilnění, jehož oběťmi jsou především mladé dívky.

Loni v listopadu se stal podobný případ, kdy tři čtrnáctiletí znásilnili třináctiletou a také si to nahráli na mobil.

Reklama

Výběr článků

Načítám