Hlavní obsah

Tisíce šperků, stovky kabelek. Malajsie zabavila majetek expremiéra za šest miliard korun

Kuala Lumpur

Malajsijská policie zabavila hotovost, šperky, hodinky, kabelky a brýle v celkové hodnotě 273 miliónů dolarů (6,1 miliardy Kč) v nemovitostech bývalého premiéra Nadžíba Razaka. Ten je vyšetřován kvůli zpronevěře a praní špinavých peněz. Podle šéfa vyšetřovatelů Amara Singha jde o největší zabavený majetek v dějinách Malajsie, informovaly tiskové agentury.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zabavila bývalému malajsijskému premiérovi věci v přepočtu za více než šest miliard korunVideo: AP

 
Článek

Singh uvedl, že mezi zabavenými předměty je 12 tisíc šperků, 567 kabelek, 423 hodinek a 234 slunečních brýlí. Šperky podle něj zahrnují 2200 prstenů, 1400 náhrdelníků, 2100 náramků, 2800 párů náušnic, 1600 broží a 14 korunek.

Foto: Profimedia.cz

Malajsijské policie ukazuje zabavené šperky

Obvinění z korupce a vytunelování státního investičního fondu 1MDB, který Nadžíb Razak založil, vedly k šokující porážce jeho koalice v letošních květnových volbách. Razakovi a jeho manželce následně úřady zakázaly opustit zemi. Oba jakékoli pochybení odmítají.

Foto: Profimedia.cz

Šéf oddělení malajsijské policie pro vyšetřovaní trestné činnosti související s podnikáním (CCID) Amar Singh ukazuje fotografie zabavených věcí z majetku bývalého premiéra Nadžiba Razaka.

Z fondu 1MDB (1Malaysia Development Berhad) zmizelo podle vyšetřovatelů 4,5 miliardy dolarů.

Foto: Edgar Su, Reuters

Bývalý majsijský premiér Nadžíb Razak

Reklama

Výběr článků

Načítám