Hlavní obsah

Thajsko letos čeká prudký pokles počtu zahraničních turistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Počet zahraničních turistů v Thajsku by mohl v letošním roce kvůli koronavirové krizi klesnout o téměř dvě třetiny na 14 milionů, tedy na nejnižší úroveň od roku 2006. Vyplývá to podle agentury Reuters z odhadů thajského turistického úřadu.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Sedadla v čekárně na nádraží v thajském Songkranu jsou označena, aby bylo jasné, na kterých se kvůli povinným rozestupům smí a nesmí sedět.

Článek

Turistický průmysl je pro thajskou ekonomiku velmi důležitý. V loňském roce zahraniční turisté v Thajsku utratili 1,93 bilionu bahtů (zhruba 1,5 bilionu Kč). To odpovídalo přibližně 11 procentům hrubého domácího produktu (HDP) země.

Úřad nyní letošní počet zahraničních turistů odhaduje na 14 až 16 milionů, zatímco loni zemi navštívilo rekordních 39,8 milionu lidí. Ještě v březnu úřad pro letošek počítal s téměř 34 miliony zahraničních turistů. V prvním čtvrtletí se počet zahraničních turistů v Thajsku propadl o 38 procent na 6,69 milionu.

„Náš nejoptimističtější scénář předpokládá, že domácí turistika začne oživovat v červnu či červenci, zatímco zahraniční návštěvníci by se měli začít vracet kolem října,” uvedl podle agentury Reuters jeden z vedoucích představitelů úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám