Hlavní obsah

Thajské letadlo narazilo během přistání do věže, pilot zahynul

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok
Aktualizováno

Dopravní letadlo ATR-72 thajské letecké společnosti Bangkok Air v úterý havarovalo při přistání na ostrově Koh Samui, uvedla BBC. Stroj při přistání sjel z dráhy a narazil do věže. Podle thajské policie zahynul při nehodě pilot a deset lidí utrpělo zranění. Na palubě bylo 72 lidí.

Článek

"Se smutkem jsme zjistili, že pilot letadla zemřel a je potvrzeno deset zraněných cestujících, řekl ředitel odboru civilní dopravy," Kannikar Kemavuthanon. Dodal, že na palubě stroje bylo 68 cestujících, dvojice pilotů a dvě členové personálu. Sedm osob je zraněno vážně.

Zraněni byli především turisté. "Několik jich bylo hospitalizováno se zraněními, která je však neohrožují na životě," uvedl vysoký úředník Sakchai Jorpalit. Někteří mají zlomené končetiny. Pro AFP upřesnil okolnosti havárie: "Stroj zavadil o kontrolní věž, ale nezačal hořet."

K možné příčině nehody, která se stala ve 14 hodin místního času (10 SELČ) Sky News uvedla, že: "Počasí bylo špatné a když letadlo sjelo z dráhy, tak pršelo."

Stroj letěl na ostrov Koh Samui z jiné oblíbené turistické destinace Krabi. Koh Samui se nachází asi 500 kilometrů jižně od Bangkoku. Spoj létá třikrát týdně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám