Hlavní obsah

Teroristé zaútočili v Burkině Faso: osmnáct mrtvých a deset zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ouagadougou

Osmmnáct mrtvých a deset zraněných si vyžádal teroristický útok na tureckou restauraci v hlavním městě Burkiny Faso. Oznámila to vláda této západoafrické země. Útok podnikli v neděli večer pravděpodobně islamisté. Podobný útok na kavárnu v Ouagadougou si loni v lednu vyžádal tři desítky obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Teroristé zaútočili v Burkině Faso: nejméně sedmnáct mrtvých a osm zraněnýchVideo: Reuters

 
Článek

"Útok si prozatím vyžádal 17 obětí, jejichž národnost se upřesňuje, a osm zraněných," citovala ráno z vládního prohlášení agentura AFP. Pak se ukázalo, že počet obětí byl o jednu vyšší a jsou mezi nimi dva Kanaďané. V turecké restauraci byla i rodina, která oslavovala deváté narozeniny svého syna. Ten musel být postřelený hospitalizován.

Ministr pro komunikaci Remis Dandjinou v krátkém televizním vystoupení uvedl, že neznámý počet útočníků se "zabarikádoval na prvním patře budovy, kterou napadli" v neděli v 21 hodin a že proti nim zasahují armádní a policejní síly, včetně elitní jednotky četnictva. Pak se ukázalo, že útočníci byli dva.Oba se podařilo zabít.

Atentátníci přijeli ne motorkách. „Zahájili palbu na hosty na terase," vylíčil číšník z podniku, navštěvovaného často cizinci. Policie vyklidila restauraci ještě před příjezdem armádních jednotek, které neprodleně na islamisty zaútočily. Zprvu prudká střelba posléze utichla.

Na severu Burkina Faso hraničí s Mali, kde operuje řada islamistických teroristických skupin, včetně Ansar Dine, Murábitúnu a Al-Káidy v islámském Maghribu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám