Hlavní obsah

Tělo nalezené na Bajkalu možná patří ztracenému Čechovi

Záchranáři v oblasti Bajkalského jezera nalezli mrtvé tělo neznámého muže. Sdělilo to české ministerstvo zahraničí. Zatím se neví, zda jde českého turistu, který je zde pohřešován už od víkendu.

Foto: Profimedia.cz

Bajkalské jezero

Článek

Po českém turistovi, který je od soboty pohřešován v oblasti ruského jezera Bajkal, začali ve středu pátrat záchranáři i za pomoci vrtulníku. Uvedla to agentura ITAR-TASS, která se opírá o informace bajkalské pátrací a záchranné služby.

"Turista se ztratil minulou sobotu, kdy se účastnil spolu se skupinou výstupu na horu Svatý nos na stejnojmenném poloostrově na pobřeží jezera. Do cíle cesty ale jednačtyřicetiletý muž nedošel. Řekl, že je unaven, a rozhodl se samostatně sestoupit dolů a vrátit se," citovala agentura pracovníka záchranářského oddílu.

Doposud se pátrací akce vedly po souši. Nyní se do nich zapojil i vrtulník s posádkou, uvedla agentura.

České ministerstvo zahraničí již dříve potvrdilo, že případem pohřešovaného českého turisty se zabývá generální konzulát v Jekatěrinburgu, který pomáhá koordinovat potřebná opatření a je v pravidelném kontaktu s velitelem místní záchranné služby a se zástupci cestovní kanceláře, která cestu českých turistů organizuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám