Hlavní obsah

Těla Češek zemřelých v Egyptě by mohla být v pondělí převezena do Česka

• Aktualizováno

Těla dvou českých turistek zemřelých v Egyptě se v pondělí mají přemístit do Česka. Uvedla to v neděli televize Nova. Výsledky pitvy budou podle ní známy do čtvrtka. Dagmar Koutská z pojišťovny Allianz, u níž je pojištěn přeživší otec rodiny, ale Právu řekla, že v pondělí převoz těl do Česka pravděpodobně neproběhne. Situace v případu podle ní nemá nový vývoj.

Foto: Profimedia.cz

Mahmya u egyptské Hurghady

Článek

Ani mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová tvrzení televize nepotvrdila: „Podle našich informací těla nebudou převezena zítra do ČR,“ řekla v neděli večer Právu.

Šéf hurghadské nemocnice už dříve řekl Českému rozhlasu, že šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera byly zřejmě otráveny jedem. Manžel a otec mrtvých turistek zatím zůstává v Egyptě, podle médií ho policie podezřívá z vraždy.

České turistky zemřely v hotelovém pokoji v noci na úterý. Na jejich žaludky musel působit silný jed, řekl rozhlasu šéf státní nemocnice v Hurghadě, která zjišťuje příčiny úmrtí. [celá zpráva]

Server lidovky.cz s odkazem na zprostředkované vyjádření tamní policie v sobotu napsal, že ve vyšetřovacích verzích egyptské policie je "úplně nejvýše" vražda, ze které je podezřelý manžel zemřelé.

Muž zůstává v Egyptě

Kvůli vyšetřování případu zůstává muž v Hurghadě. "Jeho cestovní pas má místní policie," uvedla již dříve mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. Nemocnice stále pracuje na rozboru vzorků získaných při pitvě. Podle Novy bude expertiza hotova do poloviny příštího týdne, nejpozději do čtvrtka.

Otec rodiny v ČT uvedl, že si tragédii nedokáže vysvětlit. Zdravotní problémy prý měl také. "Celý den jsme leželi v posteli, (manželka a dcera) mezitím zvracely, a pak začaly mít průjem," řekl Čech.

Do hotelového komplexu rodina přijela minulý pátek, žaludeční potíže měli prý všichni od pondělního rána. Jedli pouze v hotelu, areál neopustili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám