Hlavní obsah

Tajfun zpustošil město na Filipínách

Manil

Počet obětí tajfunu Goni na Filipínách se vyšplhal na 16. Letos dosud nejsilnější tajfun si vyžádal deset životů v provincii Albay a šest v provincii Catanduanes, informovala v pondělí agentura Reuters s odvoláním na filipínský úřad pro řešení katastrof. Podle Červeného kříže živel poničil až 90 procent budov ve městě Virac.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Filipíny zasáhnul tajfun GoniVideo: Reuters

 
Článek

Ředitel Červeného kříže na Filipínách Dick Gordon řekl stanici BBC, že záběry ze sedmdesátitisícového města Virac ukazují, jak vážně bylo poničené tajfunem Goni v provincii Catanduanes. Podle něj záběry naznačují, že „poškozeno bylo ve městě mezi 80 až 90 procenty budov”.

Z místa je obtížné získat jakékoli informace, protože od neděle jsou mimo provoz všechny komunikační linky. Strženy byly dráty elektrického i telefonního vedení a vysílače.

Silný vítr a déšť, které tajfun doprovázely, způsobily záplavy zejména v oblastech jižně od hlavního města Manily.

Nejhůře postižené oblasti v pondělí navštíví filipínský prezident Rodrigo Duterte, řekl prezidentův blízký spolupracovník, senátor Christoher Go.

Ostrovní stát Filipíny, kde žije zhruba 109 milionů lidí, každý rok zažije kolem dvaceti tropických bouří a tajfunů. Ty zpravidla ničí úrodu, domy a infrastrukturu. Supertajfun Haiyan v roce 2013 připravil přes 6000 lidí o život a dalších pět milionů lidí o přístřeší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám