Hlavní obsah

Tajfun na Filipínách si vyžádal nejméně 25 mrtvých

– Manila • Aktualizováno

První tajfun letošní sezóny Rammasun, který v noci na středu udeřil na Filipíny, si vyžádal nejméně 25 mrtvých. Statisíce obyvatel země pak strávily noc v evakuačních střediscích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun ve filipínské ManileVideo: Reuters

 
Článek

Tajfun Rammasun (v thajštině "bůh hromu"), pro který na Filipínách používají také jméno Glenda, doprovázel vítr o rychlosti až 250 kilometrů za hodinu, když v úterý večer místního času zasáhl východní okraj Filipín. Střed tajfunu ve středu ráno minul jižně filipínské hlavní město Manilu. Silný vítr přesto do metropole s 12 milióny obyvatel zanesl chaos.

Všechny vládní úřady, finanční trhy a školy zůstanou uzavřené. Za poslední dva dny Filipíny zrušily více než 60 mezistátních a vnitrostátních letů. Podle ministerstva sociálních věcí v celé zemi opustilo domovy na 450 tisíc lidí, kteří vyhledali bezpečnější útočiště.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bouře vyvracela stromy

Bouře při svém postupu strhávala sloupy elektrického vedení a vyvracela stromy. Tajfun bude podle meteorologů ve středu pokračovat nad mořem směrem k jižnímu pobřeží Číny.

Foto: ČTK/AP

Úder prvního letošního tajfunu zasypal pobřeží Filipín odpadky.

Filipíny každý rok zasáhnou asi dvě desítky silných bouří, které si často vyžádají oběti na životech. V listopadu loňského roku zasáhl Filipíny tajfun Haiyan, který si vyžádal 7300 mrtvých nebo pohřešovaných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám