Hlavní obsah

Tajfun Lekima vyhnal z domovů milion Číňanů, mrtvých je nejméně 28

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně 28 mrtvých za sebou zanechal tajfun Lekima, který v sobotu zasáhl východní pobřeží Číny. Další dvě desítky lidí se po se po silné bouři, která zničila stovky domů, pohřešují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tajfun Lekima vyhnal z domovů milion ČíňanůVideo: Reuters

 
Článek

Nejtragičtější dopad měla bouře v oblasti na okraji přístavního města Wen-čou přibližně 300 kilometrů jižně od Šanghaje. Hladina řeky se tam po masivních sesuvech půdy zvýšila během deseti minut o deset metrů a voda zaplavila okolní domy.

Silný vítr strhával sloupy elektrického vedení a bez proudu dočasně byly téměř tři miliony domácností. Evakuován byl před příchodem bouře milion lidí, z toho čtvrt milionu v Šanghaji, kde úřady preventivně uzavřely místní Disneyland a další turistické atrakce. Zrušeno bylo přes 3000 letů.

Během neděle by se Lekima, který zeslábl na tropickou bouři, měl pomalu pohybovat severně podél východního pobřeží Číny; další velké škody se neočekávají.

Reklama

Výběr článků

Načítám