Hlavní obsah

Svět se bojí jaderné války, v KLDR slaví. V křeči a jen pro kamery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Zatímco OSN po každé provokaci KLDR v podobě jaderného testu či odpálení balistické střely řeší, jak Kim Čong-una zkrotit a nevyvolat válečný konflikt, Severní Korea slaví. Avšak v nucené křeči, která je z propagandistických záběrů patrná. Poslední jaderný test navíc oznámila moderátorská hvězda Ri Čon-hui vystupující už jen ve výjimečných případech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severokorejci oslavují šestý jaderný testVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech, které převzala a zveřejnila agentura Reuters, jsou vidět pestrobarevně oděné davy lidí lemující silnici, po níž přijíždějí autobusy s armádními představiteli. Ti se měli zasloužit o šestý úspěšný test jaderné pumy. Tentokrát dokonce vodíkové.

Na všech záběrech severokorejské televize se všichni – lidé v tradičních korejských oděvech i vojenských uniformách – radují, smějí se s pusou od ucha k uchu, mávají a třepotají prapory.

Foto: Kcna, Reuters

Lidé v Pchjongjangu slaví příjezd týmu, který se zasloužil o úspěšné testy severokorejských balistických střel.

Na dalších záběrech jsou vidět zástupy lidí, kteří slaví v hlavním městě Pchjongjangu. Spíš než oslava ale shromáždění vypadá jako perfektně organizovaná vojenská přehlídka.

Jaderná pojistka

Severokorejský režim považuje svůj jaderný program za pojistku, jež ho ochrání před svržením ze strany Spojených států či jejich spojenců. Každý milník, jenž ho posune kupředu, proto slaví. Poslední jaderný výbuch, který KLDR provedla v podzemí, byl dosud nejsilnější. [celá zpráva]

Pchjongjang už je navíc schopen jaderné bomby upevnit na své balistické střely nebo má k tomuto cíli velmi blízko.

O tom, jak si vedení KLDR úspěšného jaderného testu považuje, svědčí mimo jiné fakt, že povolalo z důchodu moderátorské eso Ri Čon-hui. Ta se na obrazovce objevovala od 70. let minulého století a oznamovala přelomové události. Například smrt dvou vůdců. [celá zpráva]

Foto: Kyodo, Reuters

Televizní hlasatelka Ri Čchun-hi oznamuje Severokorejcům a světu, že KLDR odpálila další jadernou bombu.

Reklama

Výběr článků

Načítám