Hlavní obsah

Speciál se Štěchem musel neplánovaně přistát v Mongolsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Speciál s předsedou Senátu Milanem Štěchem a delegací českých podnikatelů mířící na návštěvu Jižní Koreje musel o víkendu neplánovaně přistát v Mongolsku. Potvrdila to tisková tajemnice Senátu Eva Davidová. Let se podle ní zpozdil o sedm hodin. Podle Radiožurnálu měl letoun problémy při vstupu do čínského vzdušného prostoru kvůli nesrovnalostem v předložených letových plánech.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Milan Štěch

Článek

„Program návštěvy nebyl nijak ovlivněn, vykryli jsme to časovou rezervou,” řekla Davidová. Program začal ráno v Soulu.

Podle Radiožurnálu musel český armádní speciál několik desítek minut kroužit nad Mongolskem a pak neplánovaně přistát na letišti v Ulánbátaru. Čína podle pilota armádního speciálu tvrdila, že byly nesrovnalosti v předložených letových plánech. Davidová se k příčinám potíží se nevyjádřila.

Štěcha na návštěvě v Jižní Koreji doprovází dvacítka podnikatelů včetně vedení Hospodářské komory, předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová, zástupci Technologické agentury, odborů i ministerstev.

Hlavním cílem podnikatelské mise je podle Davidové rozvinutí investičního potenciálu Jižní Koreje, která je nyní čtvrtým největším investorem v Česku. Jihokorejské firmy v ČR vytvořily 12 000 pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám