Hlavní obsah

Skutečný "růžový panter" míří k soudu, kradl diamanty za milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělské úřady vydaly Japonsku Černohorce, který je údajně členem bandy takzvaných Růžových panterů specializující se na krádeže šperků. Informovala o tom japonská média.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Rifat Hadžiahmetović byl ve Španělsku zatčen pro jiné trestné činy, napsala agentura Kjódó. Spolu s dalším členem Růžových panterů je podezřelý, že 14. června 2007 ukradli čelenku zdobenou diamanty za 2,3 milióny dolarů (45 miliónů Kč) a dalšími drahokamy ve čtvrti Ginza v Tokiu.

Růžoví panteři, pocházející z bývalé Jugoslávie, jsou mezinárodní síť specializující se na krádeže šperků. V květnu Interpol oznámil, že italská policie v Římě zadržela devětatřicetiletého Radovana Jelusiče, po němž několik zemí vyhlásilo pátrání, s falešným chorvatským pasem. Je podezřelý, že se rovněž loupeže v Tokiu zúčastnil.

Interpol v roce 2007 vytvořil buňku Project Pink Panthers, která koordinuje z francouzského Lyonu informace předávané policií ze 188 členských zemí týkající se tohoto gangu. Ten je podezřelý, že za poslední roky uloupil šperky v hodnotě přes 250 miliónů eur (6,2 miliardy Kč).

Přezdívku dali bandě angličtí policisté po loupeži v Londýně. Jeden z ukradených diamantů byl tehdy ukryt v krabičce s kosmetickým krémem podobně jako v jednom z filmů úspěšné řady Růžový panter.

Reklama

Výběr článků

Načítám