Hlavní obsah

Severokorejský vůdce se opět objevil na veřejnosti, přišel na fotbal

Právo, mcm
PCHJONGJANG

Severokorejský vůdce Kim Čong-il se objevil na veřejnosti poprvé od doby, kdy se minulý měsíc vynořily spekulace, že utrpěl mrtvici a je po operaci. Jak uvedla v sobotu státní agentura KCNA, Kim se v Pchjongjangu přišel podívat na fotbalový zápas mezi univerzitou pojmenovanou po jeho otci, zakladateli KLDR Kim Ir-senovi a železniční vysokou školou.

Článek

Zpráva ovšem nezmiňuje, kdy přesně se utkání uspořádané k 62. výročí založení Kim Ir-senovy univerzity konalo.

Kim (66) naposledy veřejně vystoupil v polovině srpna. Poté, co začátkem minulého měsíce chyběl při vojenské přehlídce k 60. výročí KLDR, zesílily pověsti, že je ve vážném zdravotním stavu. To ovšem Severokorejci rázně popřeli.

Spekulace se objevily v obtížné době mezinárodních rozhovorů o severokorejském jaderném programu. Pchjongjang se loni zavázal, že se svých A-projektů vzdá, ale nyní je chce opět spustit odvetou za to, že jej USA nevyškrtly ze seznamu států podporujících terorismus.

Reklama

Související články

Severokorejský prezident je údajně nemocný

Severokorejský prezident Kim Čong-il je možná nemocný. Na veřejnosti se neobjevil už několik týdnů a do KLDR před týdnem přijelo pět čínských lékařů, kteří...

Výběr článků

Načítám