Hlavní obsah

Šestnáct mrtvých při havárii vojenského vrtulníku ve Vietnamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanoj
Aktualizováno

Nejméně 16 vojáků v pondělí nepřežilo pád vojenského vrtulníku, který se zřítil nedaleko hlavního města Hanoje. Dalších pět osob utrpělo zranění. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na sdělovací prostředky a nejmenované činitele. Podle agentury DPA některá média tvrdí, že mrtvých je dokonce 19.

Foto: Kham, Reuters

Příslušníci vietnamského letectva nedaleko místa havárie

Článek

Ruská helikoptéra Mi-171 havarovala patnáct minut po startu z malé obce asi 40 kilometrů západně od vietnamské metropole. Lékaři uvedli, že pět zraněných osob má vážné popáleniny. Let byl určen k cvičnému seskoku oddílu výsadkářů.

Místní média uvádějí, že ve vrtulníku bylo 21 lidí. Kromě tříčlenné posádky bylo na palubě 16 výsadkářů a dva instruktoři.

Vrtulník Mi-171 je především dopravní stroj, existuje ovšem i jeho bojová verze.

Oficiální informace zatím neupřesňují, zda nehodu někdo na palubě přežil, ani to, zda jsou mezi mrtvými a zraněnými také nějací civilisté.

Vojáci a policisté přístup na místo neštěstí, které je nedaleko vojenského letiště, zablokovali.

Jeden z místních obyvatel agentuře Reuters sdělil, že nedaleko místa nehody napočítal nejméně 12 mrtvých těl. Několik pouličních prodejců uvedlo, že vojáci na palubě byli výsadkáři, kteří si u nich jen několik okamžiků před tragédií kupovali jídlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám