Hlavní obsah

Sebevražední atentátníci zabili v Pákistánu 40 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád
Aktualizováno

Při několika explozích v budově samosprávy v Mohmandu na severozápadě Pákistánu přišlo v pondělí o život 40 osob, informovala BBC s odkazem na zástupce regionální vlády Muhammada Chálida Chána. V nemocnici bylo podle CNN ošetřeno 70 zraněných. Útoky podle úřadů spáchali dva sebevražední atentátníci.

Článek

Exploze podle Chána, který původně uvedl 28 obětí, nastaly uvnitř budovy samosprávy  v Ghalaní, což je správní středisko horské oblasti Mohmand na severozápadě Pákistánu.

V budově se mělo konat zasedání úředníků a kmenových vůdců bojujících proti Tálibánu. V době útoku bylo v komplexu na sto osob.

"Exploze zničily mnoho místností v komplexu," uvedl místní úředník, kterého citovala agentura Reuters. Jiný úředník sdělil, že útočili dva atentátníci, kteří do komplexu přišli pěšky. Jeden odpálil svou bombu, když ho zastavily stráže, druhý se dostal dovnitř.

Mohmand je jednou z několika oblastí v Pákistánském kmenovém pásu, kde se ukrývají bojovníci Tálibánu a teroristické organizace al-Káida. Pákistánská armáda sice v Mohmandu vedla několik operací, ale nedokázala tamní bojovníky zlikvidovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám