Hlavní obsah

Satelit našel v oceánu neznámé objekty, možné součásti ztraceného boeingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čínské úřady zkoumají satelitní snímky objektů, které by mohly být součástmi zmizelého malajsijského Boeingu 777. Družice záběry pořídila v jižní oblasti Indického oceánu. V sobotu to oznámil malajsijský ministr dopravy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecká pátrání byla neúspěšná, satelit ale v Indickém oceánu zaznamenal obrysy podezřelého předmětuVideo: Reuters

 
Článek

Podle ministra Hišamudína Husejna zabírá jeden objekt plochu 30 krát 22 metrů a nachází se 120 kilometrů od místa prvního nálezu 16. března. Nové snímky byly pořízeny 18. března. Podrobnosti podle něj připravují čínské úřady, které s nimi mají vystoupit na tiskové konferenci.

Foto: Edgar Su, Reuters

Malajsijský ministr dopravy Hišamudín Husejn

„Zpráva, kterou jsem právě dostal, zní, že čínský velvyslanec obdržel satelitní snímky plovoucích objektů v jižním koridoru a že vyšlou lodě, aby to ověřili,“ řekl Husejn na brífinku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po zmizelém malajském letadle pokračuje. Stále marněVideo: Reuters

Boeing letu MH370, který se ztratil 8. března, hledá 80 letadel a lodí v oblasti zhruba 2500 kilometrů od Austrálie. Satelit již dříve pořídil snímky podezřelých předmětů, pátrání však bylo marné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám