Hlavní obsah

Rozlícení venkované zabili lvy i s mláďaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nairobi

Šestici lvů včetně dvou mláďat zabili obyvatelé vesnice keňské Kitengela necelých 30 kilometrů na jih od keňského hlavního města Nairobi. Vesničany rozzlobilo, že hladoví lvi ohrozili jejich domácí chovy. Jejich akci odsoudili ochránci zvířat, kteří varovali, že populace lvů v Keni je v ohrožení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Keňané zabili šest lvů. Prý utekli z národního parku a zabili jim domácí zvířataVideo: Reuters

 
Článek

Vesničané dvě lvice, dva mladší samce a dvě mláďata zabili s pomocí kopí ve středu nad ránem. "Zvířata opustila národní park v okolí Nairobi ve snaze zajistit si potravu. V Kitengele zabili lvi čtyři kozy," uvedli ochránci. Jiné zprávy ale uváděly, že v místě za poslední dva dny zmizelo až 28 koz a osm krav.

Správa parku vyslala pracovníky a veterináře, aby lvy odchytili, ale ti přišli pozdě. „Shromáždili jsme se a čekali na ně. Snažili jsme se zvířata obklíčit, ale někteří lidé byli příliš neurvalí a nebylo možné je zadržet,“ popsal pro agenturu Reuters jeden z místních. Dodal, že je mu líto zabití lvů, kteří jsou podle jeho slov národním pokladem, nicméně to podle něj bylo nutné.

Podle ochránců ubývá v Keni ročně na sto lvů a v současnosti jich v zemi žijí už jen zhruba 2 000. „To znamená, že za 20 let tady žádný lev už žít nemusí,“ varovala správa parku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám