Hlavní obsah

Příbuzné zpráva o pádu boeingu zdrtila, Čína žádá víc informací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking/Kuala Lumpur

S velkými emocemi přijali v Číně, jejíž občané tvořili většinu cestujících zmizelého letadla Boeing 777 Malaysian Airlines, zprávu o tom, že se stroj zřítil v Indickém oceánu. Příbuzní pasažérů byli před pondělním oznámením malajsijského premiéra Najiba Abdula Razaka shromážděni do hotelu Lido v Pekingu, aby si zprávu vyslechli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Malajsijské aerolinky oznámily příbuzným cestujících, že se ztracený boeing zřítil do oceánuVideo: Reuters

 
Článek

"Můj synu! Můj synu!" volala jedna žena, která v sále padla na kolena uprostřed křiku a hlasitých vzlyků. Zdravotníci museli jednoho zhrouceného muže a ženu dokonce vynést v nosítkách.

V Kuala Lumpuru řekl otec 29letého leteckého inženýra, který byl na palubě osudného letu, že se někteří členové rodiny zhroutili v slzách poté, co se dozvěděli nejnovější informaci. "Přijímáme zprávy o tragédii. To je osud," řekl.

Příčina neznámá

Čínské úřady požádaly malajsijskou vládu o podrobnější informace. Premiér Razak během svého pondělního vystoupení avizoval podrobnější informace v následující den. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australští záchranáři monitorují podezřelé objekty na hladině i pod níVideo: Reuters

Analýza britských expertů, která dosud při akci tohoto druhu ještě nikdy nebyla využita, ale podle něj potvrdila, že se boeing zřítil v jižní části Indického oceánu v oblasti, kde čínští i australští pátrači zahlédli na hladině podezřelé předměty. Nezvěstný boeing ale doposud nebyl nalezen.

Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters

Příbuzná jednoho z čínských cestujících pláče po vyslechnutí zprávy, že se malajsijské letadlo zřítilo do moře.

Letadlo linky MH370 se ztratilo z radarů v noci na 8. března během cesty z Kuala Lumpuru do Pekingu. Vyšetřovatelé již dříve vyjádřili podezření, že letadlo někdo záměrně odklonil tisíce kilometrů od plánované trasy. Spekuluje se o únosu či sabotáži, nicméně vyloučeny nejsou ani technické problémy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám