Hlavní obsah

Při útoku na mešitu na jihu Filipín zemřeli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Při útoku granátem na mešitu na jihu Filipín zemřeli ve středu nejméně dva lidé, další čtyři utrpěli zranění. Informovala o tom s odvoláním na armádu agentura AFP. Výbuch granátu v mešitě ve městě Zamboanga zabíjel jen tři dny poté, co dvě nálože u katolického kostela na nedalekém ostrově Jolo připravily o život 21 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku na mešitu na jihu Filipín zemřeli dva lidéVideo: Reuters

 
Článek

Město Zamboanga leží na stejnojmenném poloostrově, který se nachází v převážně křesťanské provincii na západě ostrova Mindanao. Muslimové na ostrově tvoří asi čtvrtinu obyvatel.

Armáda vyzvala obyvatele, aby nepodléhali dezinformacím šířeným po sociálních sítích. Jeden z místních vojenských velitelů Leonel Nicolas podle agentury Reuters zdůraznil, že útok na mešitu nebyl „činem odplaty”.

Bombové útoky na křesťanskou katedrálu ve městě Jolo se staly během nedělní mše. K atentátu se prostřednictvím své propagandistické agentury Amak přihlásil Islámský stát.

Na ostrově Jolo působí muslimská radikální Skupina Abu Sayyafa, která je na americkém i filipínském seznamu teroristických organizací a kterou původně policie z atentátu podezírala. Filipínský prezident Rodrigo Duterte v úterý řekl, že čin zřejmě spáchali sebevražední atentátníci.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám