Hlavní obsah

Při požáru v Bangkoku se udusila turistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahraniční turistka přišla o život při požáru, který ve čtvrtek večer SEČ zachvátil hotel v centru Bangkoku. Asi dvacet dalších lidí při něm utrpělo zranění. Agentuře AFP to v pátek sdělili záchranáři. Konzul Jiří Beneš z velvyslanectví ČR v Bangkoku sdělil, že podle informací úřadu mezi oběťmi nejsou žádní Češi.

Foto: John Cetrino , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Požár podle všeho vypukl v pátém poschodí patnáctipodlažního hotelu Grand Park Avenue Hotel, ve kterém se mnohdy ubytovávají zahraniční turisté. Kouř se rozšířil do dalších pokojů.

"Zahraniční turistka se udusila," prohlásil ředitel místní nemocnice. Žena u sebe prý neměla doklady a státní příslušnost zatím není známa. Podle místního činitele citovaného agenturou AP byla z budovy vynesena v bezvědomí a zemřela později v nemocnici.

Média podle agentury DPA uvedla, že žena vyskočila ze svého pokoje v šestém patře do hotelového bazénu. Požárník Rampan Kevjongkot podle agentury AP řekl, že viděl lidi v horních patrech volat o pomoc.

"Lidé zpanikařili a někteří chtěli skočit z oken. Museli jsme jim říct, aby počkali, a poslali jsme pro jeřáb," řekl.

Další turistka byla převezena na jednotku intenzivní péče. Lékaři také ošetřili asi dvacítku lidí, kteří se nadýchali kouře.

Podle médií jde o 24 hotelových hostů pocházejících většinou z Ruska.

Úřady příčinu neštěstí vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám