Hlavní obsah

Přes Tchaj-wan se přehnal supertajfun Usagi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kolem 2500 lidí na Tchaj-wanu vyhnal z domovů „supertajfun” Usagi, který se přehnal zejména kolem jižní části ostrova a ovlivnil i počasí na Filipínách. Tam byly preventivně evakuovány z nejohroženějších míst stovky osob.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Tchaj-wan udeřil supertajfunVideo: Reuters

 
Článek

Ráno se oko uragánu provázené vichry o rychlosti přes 220 kilometrů za hodinu nacházelo asi 550 kilometrů jižně od tchajwanské metropole Tchaj-peje. Předtím tajfun udeřil na filipínské ostrovy Batanes, odkud nejsou ještě dostupné informace o vzniklých škodách a případných zraněných či mrtvých.

Foto: Handout, Reuters

Satelitní snímky tajfunu Usagi

Usagi dosahuje úctyhodného průměru 1100 kilometrů a přináší sebou lijáky, které způsobily v zasažených oblastech lokální záplavy. Meteorologové varovali, že na východním pobřeží Tchaj-wanu by mohl napršet až metr srážek.

Na zatím nejsilnější tajfun nynější sezóny se chystá už také kontinentální Čína. Přípravy před bouří jsou úporné zejména v Hongkongu a v oblastech podél Perlové řeky, které by vichřice měla naplno bičovat v průběhu neděle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám