Hlavní obsah

Přes dvacet dětí uhořelo v internátní škole v Libérii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monrovia
Aktualizováno

Nejméně 26 dětí a dva učitelé zahynuli v liberijském hlavním městě Monrovii při požáru internátní školy na předměstí, uvedla ve středu agentura AFP s odvoláním na prezidenta George Weaha. Počet nemusí být konečný, policie řekla stanici BBC, že stále hledá těla v troskách budovy.

Foto: Profimedia.cz

Liberijští hasiči

Článek

Hořet začalo ve škole na předměstí ve středu brzo ráno, když žáci v budově, která je spojená s mešitou, ještě spali. Podle zpravodaje BBC odvážely sanitky Červeného kříže z místa požáru těla obětí. Pohřbít by se měla ještě ve středu odpoledne.

Pastor Emmanuel Herbert řekl BBC, že ho vzbudil zvuk požáru: „Když jsem se podíval z okna, viděl jsem, že celé místo hoří.” Vyhlásil proto poplach. Dodal, že do budovy, kde spaly děti, se nedostal, protože má jen jeden vchod a ten byl zablokovaný.

„Záchranáři sdělili prezidentovi, že požár si vyžádal 28 obětí. Jedná se o školáky ve věku od deseti do dvaceti let,” řekl AFP prezidentský mluvčí.

Podle mluvčího policie Mosese Cartera zřejmě požár způsobil zkrat na elektrickém zařízení.

Amadou Sherrif, představitel etnické skupiny Fulbů, kterou neštěstí postihlo, sdělil, že při požáru zahynulo 37 školáků. Tento údaj ale nebyl oficiálně potvrzen.

Rodinám, které přišly o potomky, kondoloval prezident Weah.

Reklama

Výběr článků

Načítám