Hlavní obsah

Přes 100 obětí si vyžádal výbuch transformátoru v Dháce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dháka
Aktualizováno

Nejméně 100 mrtvých a přes stovku zraněných si vyžádal požár, který ve čtvrtek vypukl po výbuchu transformátoru v bangladéšské metropoli Dháce. Informoval o tom server BBC. Mezi oběťmi, jejichž přesný počet stále není znám, jsou i ženy a děti.

Foto: Reuters

Obyvatelé zasažené čtvrti v Dháce odnášejí tělo oběti výbuchu transformátoru.

Článek

"Jsme bezradní nad takovým počtem mrtvých a zraněných najednou," řekl agentuře Reuters lékař v místní nemocnici. Zatím není jasné, kolik lidí zahynulo na místě a kolik dalších později podlehlo zraněním při převozu nebo v nemocnici. Mezi oběťmi jsou i svatebčané, kteří se zúčastnili oslavy na střeše jedné z budov.

Oheň se začal šířit po výbuchu transformátoru vysokého napětí ve 22:30 místního času (18:30 SELČ). Požár poté zachvátil několik přilehlých bloků obytných a obchodních budov. Místní televize přinesly záběry, na kterých lidé převážejí zraněné do nemocnic v rikšách. Záchranné operace a přístup do zasažené oblasti komplikovala hustá zástavba a úzké uličky.

Požár je již pod kontrolou, probíhající záchranné práce však komplikuje hustá zástavba a úzké ulice. Příčina výbuchu není dosud známá.

Dháka i celá země patří mezi nejhustěji obydlená místa na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám