Hlavní obsah

Potopená indická ponorka vydala první mrtvá těla

– Bombaj • Aktualizováno

Potápěči indického námořnictva vytáhli v pátek čtyři mrtvá těla z ponorky INS Sindhurakšak, která se potopila ve středu po mohutném výbuchu v bombajském přístavu. Na palubě bylo v té době 18 námořníků. Předpokládá se, že všichni zahynuli.

Foto: Reuters

Potápěči indického námořnictva stojí na konstrukci potopené ponorky INS Sindhurakšak, která je těsně pod hladinou.

Článek

„Čtyři těla byla lokalizována a vyproštěna... Jsou vážně znetvořena a kvůli těžkým popáleninám jsou neidentifikovatelná," řekl mluvčí námořnictva P. V. Satiš a dodal: ”Pátrání po dalších pokračuje, ale neočekáváme nalezení přeživších.”  Podle něj už potápěči otevřeli hlavní průlez a používají silné pumpy k odčerpání vody z ponorky, aby ji dostali na hladinu. Činnost jim komplikuje mizivá viditelnost, omezený prostor a věci rozházené výbuchem.

Ponorka je plná mořské vody znečištěné olejem. Žár exploze, který sežehl těla k nepoznání, rovněž roztavil část konstrukce a zdeformoval uzávěry průlezů i žebříky

Námořnictvo už zveřejnilo jména 15 námořníků a tří důstojníků, kteří byli na ponorce a zemřeli. Pátrání po přeživších bylo neúspěšné. [celá zpráva]

Ponorka se potopila ve středu ráno po výbuchu a následném požáru. Příčina tragédie, která zničila 16 let starou dieselelektrickou ponorku ruské výroby třídy Kilo pro 53člennou posádku, zatím známá není.

Loni prodělala ponorka v Rusku rekonstrukci. K výbuchu na její palubě došlo už v roce 2010. Tehdy zemřel jeden člověk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám