Hlavní obsah

Počet nakažených koronavirem v Číně překročil 24 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Epidemie novým typem koronaviru zatím není na ústupu. Počty nakažených stále rostou stejně jako statistiky obětí. Mrtvých je ke středečnímu datu už téměř pět stovek a nakažených přes 24 tisíc, hlásí čínské ministerstvo zdravotnictví.

V boji s koronavirem pomáhají v čínských nemocnicích robotiVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Skokový nárůst v počtu nemocných se dá připsat důkladnějším kontrolám čínských zdravotníků, kteří často započítají i pacienty s mírnějšími projevy nemoci, domnívá se David Heyman, zástupce Světové zdravotnické organizace WHO.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Dívky s rouškami v metru v Hongkongu

Na virus umírají převážně senioři a lidé s podlomeným zdravím, uvedly čínské úřady. Z dosavadních obětí jich 80 procent bylo starších 60 let a přes 75 procent jich mělo další zdravotní problémy.

Čínský lékař už loni varoval před koronavirem. Byl obviněn z šíření falešných zpráv

Svět

Mimo Čínu podlehl onemocnění jeden člověk v Hongkongu a jeden na Filipínách.

Čeští lékaři už provedli 48 testů na koronavirus, všechny výsledky byly dosud negativní. Nenakazili se ani Češi, kteří byli v neděli z Wu-chanu evakuováni letecky do vlasti.

V Pekingu se kvůli obavám z koronaviru zastavil život

Svět

Nový virus, označovaný jako 2019-nCoV, se začal šířit z města Wu-chan ve střední Číně. Podle lékařů vyvolává onemocnění s příznaky chřipky (horečku, kašel, problémy s dýcháním), pouze u některých pacientů vede k rozvoji virového zápalu plic, který může vyústit až v selhání dýchání.

Reklama

Výběr článků

Načítám