Hlavní obsah

Počet lidí, kteří se utopili u Malajsie, stoupl na 61

Kuala Lumpur
Aktualizováno

Malajsie nalezla už 61 těl mrtvých trosečníků z lodi, která se minulý čtvrtek převrátila u Malackého průlivu. Oznámily to v pondělí agentury AP a Reuters s odvoláním na malajský úřad pro námořní ochranu. Dvacet migrantů z Indonésie se podařilo zachránit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři pátrají po tělech obětí z potopené lodiVideo: Reuters

 
Článek

Záchranáři vytáhli z vody těla 37 mužů, 23 žen a jednoho děvčátka, řekl představitel malajsijského úřadu Mohamad Hambali Yaakup. Zachráněno bylo 19 mužů a jedna žena. Patnáct z nich zachránili hned po převržení dřevěné loďky místní rybáři. Zbylé vytáhli z vody záchranáři. [celá zpráva]

„Pokud se dnes nenajdou žádná další těla, můžeme pátrací a záchranné operace zítra (v úterý) odvolat,” řekl šéf záchranářů Robert Teh.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Podle pobřežní služby bylo příčinou potopení lodi u města Sabak Bernam ve státě Selangor nepříznivé počasí. Plavidlo bylo určeno pro zhruba 70 lidí, ale na jeho palubě byla asi stovka osob. Plavili se na něm ekonomičtí migranti z Indonésie, kteří se vraceli z Malajsie domů do Tanjung Balai na svátky.

Odhaduje se, že v Malajsii na stavbách, plantážích, továrnách a ve službách pracuje na šest milionů přistěhovalců, většinou z Indonésie, z toho dva milióny nelegálních.

Foto: ČTK/AP

Z lodě vynášejí v Malajsii tělo jednoho z utopených uprchlíků.

Reklama

Výběr článků

Načítám