Hlavní obsah

Pistoriuse sužoval panický strach z loupeží, v ložnici měl pušku i pistoli

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Jihoafrická policie obvinila 26letého handicapovaného atleta Oscara Pistoria z vraždy své o čtyři roky starší přítelkyně, kterou zastřelil čtyřmi ranami přes dveře na WC. Běžec, který využívá protézy, ale vraždu popírá. A hned od počátku se objevila spekulace, že mohlo jít o nešťastnou náhodu, kdy si v noci spletl přítelkyni s vetřelcem, i když to policie odmítla. Pistorius ale měl panický strach z loupeže.

Foto: Stringer, Reuters

Dům Oscara Pistoria obehnaný policejní páskou

Článek

Pistorius žil v luxusním domě v dokonale střeženém obytném komplexu ve čtvrti Silver Lakes v Pretorii. Celý komplex byl obehnán vysokou zdí a objekt hlídala ochranka.

I tak měl ale Pistorius ve své ložnici pistoli, u okna automatickou pušku a baseballovou i kriketovou pálku, uvedl britský list Mirror.

Letecké záběry střeženého domu Oscara Pistoriuse

Jednomu novináři Pistorius vyprávěl, jak se v noci náhle vypnulo bezpečnostní zařízení a on sebral pistoli a šel dolů.

Vyprávěl také, jak v noci, když nemůže spát, jde na střelnici, uvedl web iol. Osobně si zakládal na tom, jak je dobrý střelec. Na Twitteru jednou napsal: „Z padesáti ran na 300 metrů jsem v 96 procentech zasáhl hlavu. Bác.“

Dokonce si dělal i legraci z toho, jak ho vyděsil hluk zapnuté pračky: „Nic není jako vydat se plně ozbrojen na průzkumnou misi do špajzky, když se dostáváte domu, slyšíte pračku a myslíte si, že je to vetřelec. Vau.“

Foto: ČTK/AP

Oscar Pistorius a Reeva Steenkampová

Nad původem strachu atleta se v listu Daily Telegraph zamýšlel Matthew Norman, který také vyrůstal v johannesburské čtvrti Sandton. Ta je nyní finančním centrem metropole. Původně to ale byl lepší obytná čtvrť, která po pádu apartheidu čelila vlně zločinu.

Norman vzpomíná, jak se musel jako dítě naučit zamykat na čtyři západy, zapínat různé alarmy, které mnohdy spustila i myš a že dům byl připojen na pult v sídle bezpečnostní firmy. I tak ale jednou do domu pronikl lupič.

Jižní Afrika patří k zemím s nejvyšší zločinností na světě.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Záběr střeženého domu, kde žil Oscar Pistorius.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám