Hlavní obsah

Pětidenní dívku odloženou do kanálu v Bombaji zachránily divoké kočky

– Bombaj

Teprve pětidenní dívku, již někdo odložil do kanálu v indické Bombaji, pomohly zachránit divoké kočky. Shromáždily se kolem ní a hlasitým syčením a předením přivolaly lidskou pomoc. O příběhu z konce předminulého týdne ve čtvrtek informovala BBC.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívka se dostala do péče lékařů městské nemocnice Radžavádí a měla by být v pořádku. Podle lékařů ale měla velké štěstí. Za včasnou záchranu vděčí zájmu divokých koček, respektive povyku, který rozpoutaly, když ji zpozorovaly.

Když policisté dorazili na místo, našli dítě namočené v kanalizační stoce, promrzlé a z posledních sil plačící. Na sobě měla dívka jen polorozpadlou košilku.

„Když jsme ji vytáhli ze stoky, byla promrzlá, paže měla modré. Požádali jsme o vodu, abychom ji mohli omýt, a o deku, do které jsme ji zabalili,“ řekla listu Times of India policistka Šítala Sonawanová.

Stav zachráněné dívky byl podle lékařů stabilizovaný. Příštích několik dní ale zůstane v nemocnici na pozorování.

Tím, kdo a proč dítě do kanálu odložil, se nyní zabývá indická policie. Podobné případy ale nejsou v zemi s obrovskou mírou chudoby ojedinělé, upozornila BBC. Dívky jsou totiž zejména v chudších vrstvách obyvatelstva považovány za finanční zátěž.

Reklama

Výběr článků

Načítám