Hlavní obsah

Pašeračka Tereza v Pákistánu vyměnila obhájce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Soud s Češkou, která byla letos v lednu zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, byl v úterý odročen na čtvrtek 19. dubna. Zadržená žena se rozhodla, že vymění svého obhájce.

Foto: repro Geo News

Češka zadržená na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu

Článek

U soudu požádal v úterý nový právník o odklad čtení obvinění, které mělo být na programu, řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová. Z obvinění by mělo být jasné, z čeho všeho je Češka obviněna a za co bude souzena.

Nového právníka Češce podle Valentové doporučil ředitel věznice i spoluvězeňkyně. Právník případ údajně delší dobu sleduje.

Zdravotní stav zadržené je nadále relativně v pořádku. Stěžovala si pouze na horko. Úterního státní u soudu se účastnila i zástupkyně české ambasády.

Devět kilo heroinu

Pákistánští celníci ženu zadrželi 10. ledna na letišti v Láhauru, odkud chtěla letět do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech a dále Irska. V jejím kufru nalezli devět kilogramů heroinu. [celá zpráva]

Zadržená jednadvacetiletá žena napřed zapírala, že by věděla, co veze, ale pak začala s policií spolupracovat a na základě její výpovědi byli zadrženi další podezřelí Aftab Anvar a Harún Afrid. [celá zpráva] Na šéfa gangu Tariqa byl vydán mezinárodní zatykač. [celá zpráva]

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Česko chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené v lednu v Pákistánu.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám