Hlavní obsah

Ozbrojenci přepadli kavárnu v Bangladéši, drží rukojmí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dháka
Aktualizováno

Ozbrojenci vnikli v pátek v noci místního času do populární španělské kavárny v centru bangladéšské metropole Dháka. Návštěvníky drží jako rukojmí. Mezi nimi jsou podle některých informací i cizinci. Při přestřelce mezi policií a útočníky byli zabiti dva policisté, asi 30 lidí je zraněno, většina z nich jsou taktéž policisté. Podle některých zdrojů se k útoku přihlásil Islámský stát.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ozbrojené jednotky před kavárnou v bangladéšské Dháce

Článek

Vydal prohlášení, že ozbrojenci přepadli podnik hojně navštěvovaný cizinci a zabili přes 20 lidí. Tato informace ale není nijak podložena.

Útočníků je osm nebo devět a policie se s nimi pokusila vyjednávat. „Snažíme se to vyřešit klidně, nejdůležitější je zachránit životy lidí uvnitř,” řekl velitel zásahové jednotky Benazir Ahmed.

Únosci však žádné požadavky nevznesli.

Jeden z policistů BBC řekl, že podezřelí jsou islamističtí radikálové. Podle svědků se z místa ozývaly výkřiky „Allahu akbar.”

List Dhaka Tribune podle BBC uvedl, že vevnitř je drženo asi dvacet civilistů. Ozbrojenci mají podle svědků kromě střelných zbraní i bomby. Ty prý házejí po policii.

Ta okolí místa uzavřela, dovezla obrněné transportéry.

Policisté před kavárnou v Dháce

Kavárna je populární mezi diplomaty a místní střední třídou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám