Hlavní obsah

Ozbrojenci na neklidné Sinaji stříleli na autobus, zemřeli tři dělníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Nejméně tři mrtvé a 17 zraněných si v Egyptě na neklidném Sinajském poloostrově vyžádal pondělní útok na autobus převážející dělníky z cementárny. S odvoláním na policejní a lékařské zdroje o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Ibraheem Abu Mustafa, Reuters

Egyptští vojáci stráží klid na severu Sinajského poloostrova.

Článek

Podle agentury AP ozbrojenci rovněž odpálili nálož na rozestavěné policejní stanice v centrální části Sinaje, zraněn byl jeden obyvatel.

Útok na autobus se odehrál ve městě Aríš, které je metropolí governorátu Severní Sinaj. Ozbrojenci vypálili na autokar reaktivní granát. Nejméně tři zranění jsou ve vážném stavu. Podle svědků útočníci vykřikovali arabské heslo Alláhu Akbar (Bůh je velký).

V oblasti je po sesazení islamistického prezidenta Muhammada Mursího zvýšená aktivita islámských radikálů. Za posledních deset dní zabili ozbrojenci na Sinaji nejméně osm členů bezpečnostních jednotek.

Počet podobných násilných útoků na Sinaji stoupl po sesazení islamistického prezidenta Muhammada Mursího, kterého armáda počátkem července zbavila moci. Ozbrojenci a radikální islámské skupiny tak využívají bezpečnostní a politické vakuum, které na poloostrově vzniklo po svržení autokratického prezidenta Husního Mubaraka v roce 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám