Hlavní obsah

Osobností roku podle čtenářů Time je lídr KLDR

– New York

Čtenáři prestižního amerického časopisu Time zvolili za osobnost letošního roku severokorejského totalitního předáka Kim Čong-una. Magazín ale zároveň na svém webu zdůraznil, že k tomuto výsledku přispěly hackerské manipulace, například z internetových fór. Redakce časopisu Time tradičně vybere a vyhlásí svou osobnost roku 19. prosince.

Foto: Profimedia.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Článek

Po loňské smrti svého otce Kim Čong-ila převzal Kim Čong-un v KLDR moc, posílil kontrolu nad svou zemí a svého času se objevil i na první stránce magazínu Time. Byl dokonce jmenován nejpřitažlivějším žijícím mužem. Tuto poctu mu sice udělil jako vtip satirický list The Onion, ale čínská tisková služba to vzala vážně a zpráva oběhla svět.

Nyní severokorejský vůdce získal od čtenářů časopisu Time 5,6 miliónu hlasů.

Na přední místa pomyslného žebříčku osobností 2012 se u čtenářů dostali dále například moderátor Jon Stewart, moderní gymnastka Gabby Douglasová, egyptský prezident Muhammad Mursí či guvernér státu New Jersey Chris Christie.

Anketa umožnila čtenářům se zamyslet nad tím, kteří lidé nejvíce ovlivnili zpravodajství, ať v dobrém či ve zlém, usoudila redakce časopisu Time.

Zdůraznila, že volba čtenářů nemá nic společného s tradičním vyhlašováním osobnosti roku redakcí magazínu. V minulých letech se jí stal například zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg či prezident Barack Obama.

Reklama

Výběr článků

Načítám