Hlavní obsah

Organizátor koncertu, při kterém zahynulo 16 Korejců, spáchal sebevraždu

Soul

Jihokorejec, který se podílel na přípravě popového koncertu, při němž v pátek nedaleko Soulu zahynulo nejméně 16 lidí, spáchal sebevraždu. Sedmatřicetiletý muž podle dostupných informací skočil ze střechy desetipodlažní budovy nedaleko místa neštěstí a jeho tělo bylo nalezeno v sobotu, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé se při koncertu v Jižní Koreji propadli do garážíVideo: Reuters

 
Článek

Na koncertě pod širým nebem vystupovala v Asii značně populární dívčí skupina 4Minute. Většina obětí jsou studenti, kteří vylezli na ventilační mříž nad prostorami garáže, aby lépe viděli. Mříž ale jejich tíhu neunesla a propadla se.

Muž, kterého v pátek policie v souvislosti s neštěstím vyslýchala, pracoval v ústavu vědy a techniky, který byl jedním ze sponzorů koncertu. Podle místních činitelů není vyloučeno, že počet obětí neštěstí ještě poroste. Dalších 11 lidí skončilo v nemocnici a osm z nich utrpělo život ohrožující zranění břicha či plic.

Foto: ČTK/AP

Jihokorejští policisté vyšetřují okolnosti tragického zřícení konstrukce, při kterém v pátek zahynulo 16 návštěvníků koncertu nedaleko Soulu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám