Hlavní obsah

Nejbohatší Číňan se po čtvrt roce ukázal. Učil jsem se a přemýšlel, řekl

– Peking

Zakladatel čínské internetové společnosti Alibaba Jack Ma, který je označován za nejbohatšího Číňana, se po více než třech měsících objevil ve středu na veřejnosti. Prostřednictvím videokonference se spojil se zhruba stovkou vesnických učitelů a přednesl k nim krátký projev, napsal server deníku South China Morning Post.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Šéf čínské společnosti Alibaba Jack Ma

Článek

Ma měl v projevu říct, že se „učil a přemýšlel“ a dospěl k závěru, že čínští podnikatelé musí sloužit vizím země, které povedou k „revitalizaci venkova a společné prosperitě“.

„V dnešní době jsem se učil a přemýšlel se svými kolegy a více než kdy jindy se věnujeme vzdělávání a charitě,“ řekl Ma.

Kam se poděl Jack Ma? Nejbohatší Číňan zmizel ze svého pořadu i z veřejného života

Ekonomika

Mezi podnikatelovy projekty patří podpora vzdělávání v Číně. Jack Ma založil před pěti lety nadaci na podporu venkovských učitelů. Každý rok vybere zhruba stovku nejlepších pedagogů, kterým věnuje v přepočtu 14 tisíc dolarů a financuje jim další vzdělávání. Nadace potvrdila, že se miliardář ceremonie účastnil on-line.

Jeden z nejbohatších Číňanů si vysloužil zvláštní pozornost úřadů, protože veřejně kritizoval čínský regulační systém, který podle něj brzdí inovace. Podnikatel se naposledy objevil na veřejnosti loni 24. října, kdy v Šanghaji vyslovil svou kritiku. Jeho zmizení z očí veřejnosti vyvolalo pozornost světových médií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám