Hlavní obsah

Násilníci z Dillí se proti trestu smrti odvolají

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Obhájci čtveřice mužů, jimž soud kvůli hromadnému znásilnění a zabití studentky v Dillí uložil trest smrti, se proti rozsudku odvolají. V úterý to uvedl server BBC. Případ z konce loňského roku vyvolal v Indii nepokoje a vzbudil také velkou pozornost za hranicemi.

Foto: ČTK/AP

Znásilnění a zabití studentky v Dillí vyvolalo v Indii lidové bouře. Na snímku muži v Dillí požadují oběšení pachatelů.

Článek

„Musíme to řešit promptně, protože nad nimi visí meč smrti,“ reagoval na odvolání soudce Pratibha Rání. Uvedl, že odvolací soud se začne argumenty obhájců zabývat ve středu a zasedat bude každodenně.

Mukeš Singh, Vinaj Šarma, Akšaj Thákur a Paván Gupta byli shledáni vinnými a odsouzeni počátkem tohoto měsíce. [celá zpráva]

Soudce vynesl hrdelní tresty s poukazem na to, že případ spadá do „kategorie nejvýjimečnější z výjimečných“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Násilníci přicházejí k souduVideo: Reuters

Pětičlenná skupina, kterou navíc tvořil nezletilý mladík, jehož odsoudil zvláštní soud ke třem letům v nápravném zařízení, přepadla 23letou studentku medicíny s jejím přítelem loni v prosinci. Pár nastoupil do autobusu, v němž se gang proháněl ulicemi. Uvnitř na ně skupina mužů zaútočila, brutálně zbila, svlékla a studentku opakovaně znásilnila. O několik hodin později dvojici nechali ležet na ulici. Dívka o dva týdny později svým zraněním podlehla.

Incident vyvolal celonárodní protesty a vedl ke zpřísnění trestů za násilí na ženách.

Reklama

Výběr článků

Načítám