Hlavní obsah

Na výletní lodi v Jokohamě se novým koronavirem nakazilo už 175 lidí

– Jokohama

Nákaza novým koronavirem Covid-19 dříve označovaným jako 2019-nCoV se potvrdila u dalších 40 lidí na výletní lodi Diamond Princess, která kotví v přístavu v japonské Jokohamě. Podle agentury Reuters to ve středu oznámil japonský ministr zdravotnictví Kacunobu Kató. V Japonsku je nyní nejvíce infikovaných koronavirem mimo Čínu.

Foto: Kim Kyung Hoon, Reuters

Zdravotníci v ochranném oděvu v Jokohamě odcházejí od lodě Diamond Princess

Článek

Nákaza podle japonských médií objevila už u 175 lidí na výletní lodi, kde je 3700 osob. Mezi nově nakaženými je podle ministerstva zdravotnictví i jeden člověk, který dohlížel na dodržení karantény. Japonci tvoří deset z nově nakažených, ostatní nakažení pochází podle japonského ministerstva zahraničí z 11 zemí, včetně Spojených států a Číny, čtyři jsou ve vážném stavu.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Činitel, který zodpovídal za dodržování karantény pasažérům a posádce rozdával dotazníky týkající se jejich zdravotního stavu od 3. února. Podle nařízení nosil masku a rukavice, ale neměl ochrannou kombinézu.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Výletní loď Diamond Princess v Jokohamě

Japonské úřady počátkem února rozhodly držet 14 dní v karanténě všech 1045 členů posádky a 2666 cestujících, kteří na lodi trávili luxusní dovolenou ve východní Asii. Podezření, že se nemoc na plavidle Diamond Princess šíří, pojaly úřady poté, co Hongkong potvrdil koronavirus u člověka, který na lodi pobýval.

Na obří výletní lodi u Japonska potvrdili koronavirus, lidé nesmějí na břeh

Svět

Koronavirus Covid-19 vyvolává nemoc s příznaky chřipky, ale u některých pacientů vede k rozvoji virového zápalu plic, jenž může vyústit až v selhání dýchání. Podle dosavadních informací odborníků umírají na virus převážně senioři a lidé trpící vážnými chronickými nemocemi, jako jsou cukrovka nebo kardiovaskulární choroby.

Reklama

Výběr článků

Načítám