Hlavní obsah

Na ochromené lodi Costa Allegra trpí výletníci úmorným vedrem

• Aktualizováno
Novinky,

Nesnesitelné vedro trápí turisty, kteří si chtěli užít plavbu na lodi Costa Allegra, jíž v pondělí přestaly fungovat generátory. Vypnuta je i klimatizace, v kajutách se nedá vydržet. I na palubě dosahuje teplota 35 stupňů Celsia, napsaly list Belfast Telegraph a web Wales Online.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pasažéři lodě Costa Allegra nevydrží kvůli horku v kajutáchVideo: Reuters

 
Článek

Situace se zlepšila, když ji do vleku vzaly dva remorkéry. Rychlost Costy Allegry, kterou předtím vlekla francouzská rybářská loď lovící tuňáky, se zdvojnásobila na cca 15 kilometrů za hodinu. Firma Costa Crociere také ve vyjádření napsala: „Rychlost lodi, bez ohledu na horké a vlhké klima, vytvořila mírný vánek, který učinil situaci příjemnější."

Utrpení cestujících ale bude delší, než si původně mysleli, protože loď nebude odvlečena na nejbližší ostrov Desroches, ale na hlavní seychellský ostrov Mahé. Důvodem je příliš malý přístav na Desroches. Loď má k hlavnímu ostrovu dorazit ve čtvrtek o půl šesté ráno SEČ.

Foto: Novinky.cz s použitím Yahoo maps

Z vrtulníků byly cestujícím shozeny potraviny. Ve středu by měly helikoptéry dodat i čerstvý chléb. Jídla je dostatek, ale nelze ho vařit.

V pondělí vypukl ve strojovně požár. Podařilo se ho rychle uhasit, ale přestaly fungovat generátory. Loď s 636 pasažéry a 413 členy posádky zůstala ochromena. Mezi cestujícími jsou i čtyři děti mladší tří let a osm dalších ve věku od tří do 18 let.

Ochromenou Costu také doprovází loď pobřežní stráže Andromaché. I na palubě výletní lodi je devítičlenný protipirátský tým, protože zpočátku byla loď unášena směrem k tanzanskému pobřeží, kde operují somálští piráti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám