Hlavní obsah

Kokosová vodka připravila na Filipínách o život nejméně osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Nejméně osm lidí zahynulo a dalších 300 bylo hospitalizováno po požití pančovaného alkoholu na Filipínách. Informoval o tom v pondělí zpravodajský server BBC News, podle kterého otravu způsobil nápoj vyráběný z kokosové mízy.

Foto: Reuters

Oběti otravy se léčí v nemocnici v Manile

Článek

Postižení pocházeli z různých měst, alkohol – známý na Filipínách jako lambanog – si ale koupili ve stejném obchodě, uvedla místní média. Většina obětí pocházela z provincie Laguna nacházející se jihovýchodně od filipínské metropole Manily.

Z odpadků tulipány. Filipínská zahrada jich má tisíce

Cestování

Po konzumaci si postižení nejprve stěžovali na bolesti břicha a závratě. Úřady zahájily vyšetřování a guvernér provincie Laguna na svém facebookovém účtu napsal, že prodej lambanogu byl v oblasti přechodně zakázán. Po takzvané kokosové vodce, produkované z mízy květů kokosových palem, je přitom o Vánocích velká poptávka, napsal server BBC News.

Otravy ilegálně vyráběným lambanogem, který obvykle obsahuje kolem 40 procent alkoholu, bývají časté. V loňském roce například tento kokosový alkoholický nápoj zabil na Filipínách nejméně 21 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám