Hlavní obsah

Na čínské diskotéce uhořelo 43 lidí

Novinky, DPA, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Tragické následky měl požár, který vypukl v sobotu těsně před půlnocí v klubu Dance King v čínském městě Šen-čchen u hranic s Hongkongem. Zahynulo 43 lidí. Dalších 88 jich bylo zraněno. V klubu se v sobotu večer bavilo skoro tisíc lidí a východy nestačily.

Foto: Reuters

Hasiči v čínském nočním klubu, který vyhořel.

Článek

Požár zřejmě zažehl ohňostroj, který byl odpálen na scéně. Hasiči měli problémy zachránit návštěvníky diskotéky, která se rozprostírala v třípatrové budově.

„Byla tam jen úzká ulička. Mnoho lidí bylo zraněno v tlačenici, sdělila zaměstnankyně klubu Jang Čchi. Samotné se jí podařilo uniknout, protože se opláchla. Přesto ale utrpěla popáleniny krku a je mezi 88 zraněnými.

Kvůli úzkému východu museli hasiči při záchraně lidí z budovy rozbíjet její okna zvenku. Mnohá však byla blokována zevnitř překližkovými a sádrokartonovými deskami.

Úřady také zjišťují, zda byl klub legální.

Mrtví v čínských dolech

Desítky lidí také zahynuly o víkendu v čínských dolech. V dole v Chenanu zabil náhodný únik plynu 37 horníků. V uhelném dole byla pozastavena těžba, ale jeho vedení v ní načerno pokračovalo, protože v Číně je nedostatek paliv. Devět horníků je pohřešováno, 64 se jich dostalo na povrch.

Devatenáct horníků zahynulo při jiném důlním neštěstí už v sobotu na severovýchodě Číny. Pohřešováno je tam 12 horníků, 13 se jich zachránilo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám