Hlavní obsah

Muslim přijde o korejské občanství, protože si vzal ve své rodné zemi druhou ženu

Soul

Nejmenovanému muži, pocházejícímu z islámské země, odeberou jihokorejské občanství, které získal, protože si vzal Korejku. Ve své rodné zemi si vzal druhou zemi, čímž se dopustil bigamie, uvedl ve středu list The Korea Times.

Foto: Profimedia.cz

O oprávněnosti odebrání občanství rozhodl soud v Soulu

Článek

Soud v Soulu dospěl v úterý k závěru, že rozhodnutí ministerstva spravedlnosti odebrat muži korejské občanství je oprávněné. Bigamie je v Jižní Koreji nezákonná. Zamítl mužovy výhrady.

„Ministerstvo má právo odmítnout udělit korejské občanství nebo ho odebrat poté, co zhodnotí ochotu respektovat a dodržovat zákony a právní systém,“ uvedl soudce Kim Čung-čung. Dodal, že pro revokaci rozhodnutí dát mu občanství bylo klíčové, že je muž ve stavu bigamie.

Německé úřady povolily Syřanovi bigamii, může si přivézt druhou ženu

Evropa

Muž, který se narodil v nejmenované islámské zemi, získal jihokorejské občanství v roce 2014 na základě toho, že si v roce 2004 vzal Korejku. Jenomže v roce 2009 uzavřel ve své rodné zemi manželství s další ženou, se kterou má dceru.

Ministerstvo pojalo podezření, že něco není v pořádku, když se muž pokusil krátce po rozvodu se svou korejskou ženou adoptovat dívku ze své vlasti. Vyšetřováním se zjistilo, že měl dvě ženy a že záměrně neoznámil své druhé manželství, aby v Koreji nevyšlo najevo, že je bigamista.

Není jasné, zda se muž proti rozsudku odvolá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám