Hlavní obsah

Matka operovaných siamských dvojčat je nabídla k adopci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dháka

Bangladéšská matka, jejíž siamská dvojčata v týdnu úspěšně oddělili australští lékaři, v sobotu prohlásila, že si přeje, aby její potomci vyrůstali v Austrálii a dala děti k adopci. Zdůvodnila to tím, že je z chudé rodiny a není schopna se o dcery po těžké operaci starat.

Článek

"Mé děti jsou naživu a daří se jim dobře. Je to ta nejlepší zpráva mého života," řekla v telefonickém rozhovoru agentuře AP slzící třiadvacetiletá Lovely Mollicková. "Jsem z chudé rodiny a nejsem schopna postarat se o ně," postěžovala si. "Chci, aby se mým dětem dostalo náležitého vzdělání a aby měly hezký život."

Lékařům v australském Melbourne se počátkem týdne podařilo dvojčata se srostlými lebkami úspěšně oddělit. Tříleté bangladéšské holčičky Trišna a Krišna se narodily spojené na vrcholku hlavy a sdílely některé části mozku a velké cévy. Podle australského dětského neurochirurga Scotta Campbella, který jako první chirurg v roce 2000 oddělil dvojčata se srostlými lebkami, šlo o riskantní operaci. Šance na úspěch byla zhruba 25 procent.

Navíc je asi 50procentní šance, že děti budou mít poškozený mozek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám