Hlavní obsah

Lufthansa končí s oslovením dámy a pánové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Letecká společnost Lufthansa opouští tradiční oslovení „dámy a pánové“. Na palubách strojů této společnosti se už cestující nesetkají se zdvořilou formulací „Dámy a pánové, vítáme vás na palubě boeingu/airbusu společnosti Lufthansa na trase...“. Rozhodnutí vedení společnosti vysvětluje tak, že společnost chce být v oslovení svých klientů genderově citlivá, píše server týdeníku Focus.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Letadla německé společnosti Lufthansa na letiště Berlín-Schönefeld

Článek

Mluvčí Lufthansy tvrdí, že možností, jak citlivě a zdvořile oslovit klienty na palubách letadel, je více než dost, a hned také uvádí řadu variant. Cestující se mohou těšit na: „Milí hosté“, nebo třeba „Dobrý den/poledne, odpoledne, večer“, popřípadě „Srdečně vás vítáme na palubě letadla“.

„Šéf palubního personálu pro daný let rozhodne, které oslovení bude v tu chvíli nejvhodnější,“ řekl mluvčí společnosti.

Lufthansa se nadále potýká s miliardovými ztrátami

Ekonomika

Změna oslovení se dotkne všech leteckých společností, které patří do portfolia Lufthansy, je to například Swiss či Eurowings. Lufthansa se tímto rozhodnutím připojila k leteckým společnostem, jako jsou Air Canada a Delta Airlines. Ty opustily oslovení ‚dámy a pánové‘ již před dvěma lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám