Hlavní obsah

Letiště v Hongkongu zrušilo všechny lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli čtyři dny trvající demonstraci na hongkongském letišti zrušila tamní správa všechny ještě neodbavené pondělní lety. Přistávat se zatím může, napsala agentura DPA. Podle správy jsou ucpané všechny cesty vedoucí na letiště a parkoviště na místě jsou přeplněná. Lidem nedoporučuje na místo cestovat.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Ucpané letiště v Hongkongu, na kterém protestují tisíce lidí.

Článek

Odletové a příletové haly letiště obsadily v pátek tisíce demonstrantů. Většinou jsou černě oblečení a rozdávají lidem letáky, v nichž vysvětlují smysl protestů. Organizátoři demonstrací chtějí tímto způsobem přilákat více pozornosti ze zahraničí ke svým akcím.

Letiště v Hongkongu je jedním z nejvytíženějších dopravních uzlů na světě. V loňském roce jím prošlo přes 74 milionů cestujících.

Bývalá britská kolonie Hongkong se v posledních měsících potýká s největší politickou krizí za desítky let. To, co začalo jako protest proti zákonu o vydávání trestně stíhaných do pevninské Číny, postupně přerostlo v požadavek na větší demokratičnost politického systému a na odstoupení správkyně Hongkongu Carrie Lamové.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Letiště v Hongkongu zrušilo v pondělí všechny ještě neodbvavené lety vzhledem k protestu, který se na letišti koná již čtvrtý den.

Reklama

Výběr článků

Načítám