Hlavní obsah

Letecké záběry z Laosu. Po protržení hráze našli první mrtvé, stovky lidí se pohřešují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vientiane

Při záchranných akcích na jihu Laosu, kde se v pondělí protrhla hráz rozestavěné přehrady, bylo dosud objeveno 19 mrtvých. Informoval o tom ve středu laoský list Vientiane Times. Zpravodajský server BBC News píše o nejméně 20 mrtvých. Tamní úřady ale zatím počty obětí nepotvrdily.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Letecké záběry z Laosu z oblasti zatopené po protržení hrázeVideo: Reuters

 
Článek

Neštěstí, při němž se vylily miliardy krychlových metrů vody, připravilo o domovy více než 6600 lidí, stovky lidí jsou pohřešovány. Svůj záchranný tým na místo vyšle Jižní Korea, která se na konstrukci přehrady podílela.

Podle Vientiane Times potřebuje pomoc záchranářů více než 3000 lidí a dosud bylo zachráněno 2851 lidí.

„Prezident nařídil celou řadu opatření včetně vyslání záchranného týmu a zároveň i prošetření příčiny neštěstí, protože na stavbě se podílely i naše společnosti,” uvedl ve středu na tiskové konferenci mluvčí jihokorejského prezidenta Mun Če-ina.

Tragédie se stala v provincii Attapeu na jihovýchodě Laosu nedaleko hranic s Vietnamem. Úřady na místo vyslaly desítky lodí, aby pomohly evakuovat lidi z rizikové oblasti. Zároveň vydaly výzvu k zaslání nouzové pomoci - léků, pitné vody, oblečení, potravin, peněz i dalších potřebných věcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám